Červenec 2007

Nové fotky Katie z natáčení videoklipu

31. července 2007 v 21:19 | Mia |  *Katie Leung*
V pokračování článku najdete fotky z natáčení videoklipu pro populárního zpěváka. Více fotek potom najdete tady

Oficiální vyjádření Albatrosu

31. července 2007 v 21:17 | Markéta Vlková |  *Novinky k HP7*
Protože sedmá kniha vyšla už před více než týdnem, ve vzduchu roste napětí, jaké datum bude oficiálně stanoveno pro vydání českého překladu poslední knihy Harryho Pottera, která zatím nese pracovní podtitulek Relikvie smrti. Dále se dozvíte, jaké informace poskytlo PotterWebu.cz obchodní oddělení Albatrosu.

"Příprava českého vydání sedmého dílu série o Harry Potterovi je v počáteční fázi," píše se v tiskové zprávě. "Vzhledem k přísným bezpečnostním opatřením souvisejícím s vydáním v anglickém jazyce nebyly doposud zahájeny práce na překladu, kterému je překladatelem knihy panem Pavlem Medkem i nakladatelstvím Albatros věnována mimořádná pozornost. Proto může být nyní datum vydání interně stanoveno pouze předběžně.
...

Samotný termín vydání je závislý na rozsahu knihy a s tím související časové náročnosti práce překladatele i redaktorů nakladatelství. Delší doba je též potřebná na výrobu knihy tak, aby byla k dispozici ve všech místech a prodejních kanálech ČR ve stejný okamžik ... Ze všech těchto pohledů se NYNÍ jeví jako reálné datum vydání konec roku 2007 nebo počátek roku 2008," uvedl generální ředitel Albatrosu Mgr. Michal Krejčí.

Tato tisková zpráva je datována na 19.7., je to však zatím jediná oficiální zpráva Albatrosu, jak nám bylo řečeno.
Proto se nevzdávejte, možná se Pottera na Vánoce přeci jen dočkáme.

mamlasek.blog.cz


Životopis lorda Voldmorta a pár avatarů

31. července 2007 v 16:55 | Markéta Vlková |  Ralph Fienes-Voldemort
1/1/1926 *
Lord Voldemort
Narozen a pojmenován Tom Rojvol Raddle po svém otci a dědovi. Jeho matka zemřela při porodu. Vychováván v mudlovském sirotčinci, dokud nenastoupil do Bradavic. Jedenáct let před tím, než nastoupil do Bradavic 1937. [4/646-8]
1/9/1937
Lord Voldemort
Nástup do Bradavic. 50 let před knihou 2, byl ve třetím ročníku [2/?]
1/1/1942 *
Lord Voldemort
Otevřel Tajemnou komnatu, vypustil baziliška, který zabil Ufňukanou Uršulu. Někdy během 1941-42 školního roku [2/223]
13/6/1942
Lord Voldemort
Obvinil Rubea Hagrida z otevření Tajemné komnaty. Datum v deníku = 13/6. Rok 1942 je50 let před 1992. [2/246]
1/1/1970 *
Lord Voldemort
Přišel k moci, po letech cestování. (Jak?) Většina obrů a mnoho čarodějů (Smrtijedi) se k němu přidali. Kniha 1 - 10 let - 11 let (11 let před smrtí Potterů) [1/10, para 5]
31/10/1981
Lord Voldemort
Zabil Lily a Jamese Potterovi. Pokusil se zabít Harryho Pottera, ale kletba se obrátila proti němu, a vyrvala mu duši z těla (Kniha. 4, pp. 652-657). Předchozí experimenty kolem nesmrtelnosti ho uchovaly při životě. Skrýval se. (Dům Potterových, Godrikův důl) 10 let před knihou 1. Halloween. [1/12-13, 55]
1/6/1991 *
Lord Voldemort
Setkává se s prof. Quirrellem a přesvědčuje ho, aby ho přenesl zpět do Anglie. (Odlehlý les v Albánii) FPřed čtyřmi roky v průběhu čtvrtého úkolu, před první knihou. [4/652-7]
1/8/1991 *
Lord Voldemort
Žil v těle prof. Quirrella, s obličejem na zadní straně Quirrellovy hlavy. (také kniha 4, pp. 652-7) Po Bradavickém vloupání [1/291]
31/10/1991
Lord Voldemort
Vpustil trola do Bradavic aby zamaskoval svůj a Quirrellův pokus ukrást Kámen mudrců. Den Nickovy oslavy výročí úmrtí [1/?]
1/5/1992 *
Lord Voldemort
Pil krev jednorožce, aby se udržel při životě v Zapovězeném lese. [1/258-9]
1/6/1992 *
Lord Voldemort
Nechal prof. Quirrella zemřít a znovu se skryl. (také kniha 4, pp. 652-7) Volný týden po zkouškách, před koncem školního roku [1/271]
1/7/1994 *
Lord Voldemort
Vyslýchal a zabil Berthu Jorkins, aby získal informace k tomu, jak unést Harryho Pottera. (Albanie) Měsíc či dva před začátkem knihy 4. [4/10-11]
19/8/1994
Lord Voldemort
Přijel do Raddleova statku s Peterem Pettigrewem/Červíčkem a Nagini fnejméně na týden. Zabil Franka Bryce. Den před dvěma týdny do začátku roku, 2 dny před nedělí [4/6-9]
25/8/1994 *
Lord Voldemort
Unesl Bartyho Skrka, Sr. a osvobodil jeho syna. (Skrkův dům) Někdy mezi Mistrovstvím světa a začátkem školního roku. [4/684-91]
31/8/1994
Lord Voldemort
Nařídil Červíčkovi a Bartymu Skrkovi, Jr., aby připravili Mnoholičný lektvar pro Skrka, aby se mohl přeměnit na prof. Moodyho. (Crouchs' house) Just before the beginning of the school term. [4/684-91]
1/11/1994 *
Lord Voldemort
Rozhodl se, že pro Bartyho Skrka, Sr. už není bezpečné opouštět dům. Donutil Skrka napsat dopis, že je nemocný a bude řídit svoje oddělení poštou. (Skrkův dům) Před druhým úkolem. [4/689-91]
1/1/1995 *
Lord Voldemort
Vrátil se do malého a slabého těla pomocí Červíčkova zaklínadla, jadu Nagini a krve jednorožce. Mezi Červíčkovým návratem k Voldemortovi a třetím úkolem. [4/656]
17/5/1995
Lord Voldemort
Varoval Bartyho Skrka, Jr., aby hledal svého otce a zamezil mu promluvit si s Brumbálem. (Skrkův dům.) Týden před tím, než se Barty Skrk, Sr. objevil v Bradavicích.[4/689-91]
1/6/1995 *
Lord Voldemort
Zjistil, že Skrk byl zabit svým synem v Bradavicích. (Skrkův dům) Méně než týden po 24/5 [4/576-7]
24/6/1995
Lord Voldemort
Přikázal Červíčkovi/Peteru Pettigrewovi, aby zabil Cedrica Diggoryho a použil Harryho krev k dokončení lektvaru na své znovuzrození. Svolal všechny Smrtijedy přes Znamení Zla. Vyprávěl jim svou historii. Zaklel Harryho, jejich hůlky se spojily a Harry utekl. (Dům Toma Raddlea Sr.) Třetí úkol. [4/636-669]
HŮLKA, SCHOPNOSTI, ATD.
Hůlka : tisové dřevo, délka 13 ½", jádro se skládá z jednoho Fawkesova péra
Schopnosti: Hadí jazyk, Nitrozpytec
Bubák: Smrt, kterou vidí jako něco ohavného, ostudného
Hlavní magie:
• Horcruxy (Viteály) rozdělení duše
• "Černá magie" znovuzrozující lektvar (krev jednorožce, Naginiho (had) jed, kost jeho otce, maso Červíčka, a Harryho krev) Voldemort úmyslně použil Harryho krev protože chtěl mít v krvi kouzlo které Lily přenesla na Harryho tzv. "trvalou ochranu"
VOLDEMORTOVI PŘISLUHOVAČI Voldemort vytvořil Smrtijedy deset let po opuštění Bradavic. Prvními známými členy (1956) byli Antonin Dolohov, Mulciber, Nott and Rosier.
Smrtijedi a další následovníci: Peter Pettigrew (Červíček), Avery, Lucius Malfoy, Draco Malfoy, Severus Snape, Barty Srk Junior, Walden Macnair, Nott, Crabbe, Goyle, Antonin Dolohov, Travers, Mulciber, Augustus Rookwood, Ludo Bagman, Bellatrix Lestrange, Rodolphus Lestrange, Rabastan Lestrange, Alecto, Amycus, the Carrows, Yaxley, Fenrir Šedohřbetý, Igor Karkaroff (mrtev), Evan Rosier (mrtev), Gibbon (mrtev), Wilkes (mrtev), Regulus Black (mrtev), Jugson
Kdo je Voldemortovým oblíbencem? Voldemort posílá ostatní aby plnili jeho příkazy, ale v podstatě pracuje sám. Brumbálova slova, "Od mnoha jeho Smrtijedů uslyšíš že jsou v jeho přízni, že jsou mu blízcí, nebo že mu rozumí. Jsou oklamáni. Lord Voldemort nikdy neměl přátelé a ani si nemyslím že by nějaké chtěl" (Albus Brumbál, Princ dvojí krve)
ZNÁMÉ OBĚTI Ufňukaná Uršula (nepřímo Baziliškem), Voldemortův otec a prarodiče, Hepziba Smithová, Frank Bryce, Susan Bonesová a prarodiče, Dorcas Meadows, Lily a James Potterovi, Bertha Jorkins (Červíček na Voldemortův příkaz) Cedric Diggory (Červíček na Voldemortův příkaz).
MOŽNÉ OBĚTI Amelia Bones (názor Kornelia Popletala)
CO CHCE?Jaká je Tomova motivace? JKR řekla že před zrcadlem z Erisedu by Voldemort viděl sám sebe všemocného a nesmrtelného.
mamlasek.blog.cz

Fotka Voldemorta

31. července 2007 v 16:55 | Markéta Vlková |  Ralph Fienes-Voldemort
mamlasek.blog.cz

Voldemortův dvojník

31. července 2007 v 16:54 | Markéta Vlková |  Ralph Fienes-Voldemort
mamlasek.blog.cz

Voldemort-kreslený

31. července 2007 v 16:53 | Markéta Vlková |  Ralph Fienes-Voldemort
mamlasek.blog.cz

Voldemort v prvním díle

31. července 2007 v 16:52 | Markéta Vlková |  Ralph Fienes-Voldemort
mamlasek.blog.cz

Voldemort jde k Potterovým

31. července 2007 v 16:51 | Markéta Vlková
Tohle je fotka z prvního dílu, kdy jde Voldemort zavraždit Potterovi.....
mamlasek.blog.cz

Angelica před zrcadlem

31. července 2007 v 16:48 | Markéta Vlková |  Ange. Mandy-Gabriella
mamlasek.blog.cz

Angelica v Londýně

31. července 2007 v 16:47 | Markéta Vlková |  Ange. Mandy-Gabriella
V článku najdete fotky ze soukromí Angelici, když byla v Londýně.

Angelica na Afterparty Ohnivého poháru

31. července 2007 v 16:45 | Markéta Vlková |  Ange. Mandy-Gabriella
mamlasek.blog.cz

Životopis Angelici

31. července 2007 v 16:42 | Markéta Vlková |  Ange. Mandy-Gabriella
Angelica Mandy se narodila 25. srpna 1992.
  • Zahrála si ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár sestru Fleur Delacour, Gabrielle.
  • A také ve filmu Vanity fair (2004) [Mladá Becky]
mamlasek.blog.cz

Všechno nej! Richarde...

31. července 2007 v 16:37 | Markéta Vlková |  NOVINKY
Richard Griffith slaví dneska kulaté narozeniny - šedesátiny!:-)
Hodně štěstí a zdraví, Richarde!:-)

Všechno nej! Jo...

31. července 2007 v 16:35 | Markéta Vlková |  J.K.Rowlingová
Joanne Kathleen Rowlingová, žena, která vymyslela našeho hrdinu, náš svět Harryho Pottera, slaví právě dnes své 42. narozeniny !!! :o)
Všechno nejlepší!!!
harryy.blog.cz

Fotky Seana za mlada a ze soukromí

31. července 2007 v 16:06 | Markéta Vlková |  Sean Biggerstaff-Wood
img95/4521/usm283v9js.jpg

img80/3844/malimili5oy.jpg

img80/152/mali269kselvem9it.jpg
img80/3092/na269ty345kolece2ku.jpg
img107/8483/papa4qe.jpg
img95/8576/spersymaneznamou9ig.jpg

img95/3963/what6jx.jpg

img95/9119/skot1wz.jpg
mamlasek.blog.cz

Sean - pár fotek ze soukromí

31. července 2007 v 16:03 | Markéta Vlková |  Sean Biggerstaff-Wood
mamlasek.blog.cz

Pár fotek Seana

31. července 2007 v 16:00 | Markéta Vlková |  Sean Biggerstaff-Wood
Sean Biggerstaff
V článku najdete pár fotek Seana i jako Olivera.

Filmografie

31. července 2007 v 15:50 | Markéta Vlková |  Sean Biggerstaff-Wood
Filmografie:
2004Cashback ...Ben
2003Charles II: The Power & the Passion ...Henry, Duke of Gloucester
2001Harry Potter and the Sorcerer's Stone ...Oliver Wood
1997Winter Guest, The ...Tom
1996Crow Road, The ...Young Darren

Mini info

31. července 2007 v 15:47 | Markéta Vlková |  Sean Biggerstaff-Wood
Sean Biggerstaff
Jméno a příjmení : Sean Biggerstaff

Profese : herec

Datum narození : 15.3.1983

Místo narození : Glasgow, Skotsko

Znamení :Ryby



Zdroj: osobnosti.cz