Tom Felton - Draco Malfoy

21. března 2007 v 15:08 | Markéta Vlková
Thomas Andrew Felton
Datum narození: 22. 9. 1987
Vlasy: světle hnědé (pro filmy Harry Potter odbarvený na blond)
Barva očí: modrá
Bydlí v: Londýn, Anglie
Národnost: britská
Znamení: Panna
Sourozenci: 3 starší bratři(Chris, Ashley a Jonathan)
Oblíbené:
herec/čka: Samuel L. Jacson, Angelina Jolie
sport: rybaření (chce být profesionálním rybářem)
hudba: Eminem
TV seriál: Simpsonovi
film: Titanic
barva: modrá nebo žlutá
stát: USA
Záliby:
fotbal, bruslení (na ledě i na kolečkových bruslích), basketbal, kriket, plavání, tenis a zpívání...
· Hraní se věnuje od svých osmi let
· K herectví ho dostala rodinná přítelkyně, která poznala, že má Tom talent. Za dva týdny po její návštěvě už vyhrál konkurz na reklamu a odjel natáčet do zahraničí.
· Na dolních zubech má rovnátka!
· Hrozně rád rybaří. Rybaření se hodlá věnovat i v budoucnu.
· Kromě hraní umí i dobře zpívat, byl členem několika pěveckých sborů.
Životopis:
Tom Felton Tom je profesionálním hercem už devět let a na velkém plátně se poprvé objevil v roce 1996 v roli Peagreena ve snímku režiséra Petera Hewitta Pidilidi. V roce 1999 hrál Louise, syna Jodie Foster, ve snímku Anna a král. Objevil se také v několika britských televizních sériích jako například Bugs, ve které hrál Jamese, a v Second Sight, kde hrál po boku Clive Owena roli Thomase Inghama.

Hrál také ve dvou hrách na čtvrtém kanále britského rádia BBC, kde ztvárnil Ioetha v The Wizard of Earthsea a Herkula v Here's to Everyone. Veřejnosti se poprvé představil v roce 1995, kdy hrál v několika špičkových televizních reklamách. Od dětství projevoval známky svého hereckého talent, ale k jeho koníčkům patří také rybolov. Na ryby chodí při každé volné příležitosti.
Filmografie:
2005 - Harry Potter a Ohnivý pohár - Draco Malfoy
2004 - Harry Potter a Vězeň z Azkabanu - Draco Malfoy
2002 - Harry Potter a Tajemná komnata - Draco Malfoy
2001 - Harry Potter a Kámen mudrců - Draco Malfoy
2000 - Second Sight: Hide and Seek (TV seriál) - Thomas Ingham
1999 - Anna a král - Louis Leonowens
1999- Second Sight (TV seriál) - Thomas Ingham
1997 - Pidilidi - Peagreen Clock
Adresa:
c/o Harry Potter and the Chamber

Of Secrets Productions

Leavesden Studios

PO Box 3000

Leavesden, Hertfordshire

WD2 7LT

United Kingdom
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.